Turkije – update 11

‘Ik ben bijna bang om naar je te luisteren, want als dit evangelie waarover jij vertelt wáár is, zal ik dit ook moeten geloven!’

Het is een recente uitspraak van een al wat oudere ambtenaar in een gaarkeuken van een lokale kerk in het aardbevingsgebied. Hij had een urenlang gesprek met Mustafa, een student van ergens begin twintig die pas sinds drie weken in Jezus gelooft. De grenzen van leeftijd en functies waren weggevallen. Hoewel er nog veel is dat Mustafa niet weet, wist hij vol moed en zonder omhaal van woorden aan  deze ambtenaar uit te leggen waarom hij zijn vertrouwen op Jezus heeft gesteld. Hij bemoedigde hem:

‘Ja, ik snap het, dat had ik ook. Maar is niet belangrijk dat we naar elkaar luisteren?’

Nadat ze hun gesprek afrondden, gaven de mannen elkaar een brede glimlach, een ferme handdruk en spraken de hoop uit elkaar snel weer te spreken.

Deze ambtenaar en vele duizenden anderen met hem, zien dagelijks hoe de liefde van Jezus gestalte krijgt als zij zich weer melden in de gaarkeuken voor een kop thee of voor een maaltijd. Blijf je meebidden dat velen van hen tot geloof zullen komen in Jezus Christus?