Turkije – update 12

Langzaam maar zeker lijkt een nieuw seizoen aan te breken in de hulpverlening aan de overlevenden van de aardbeving van afgelopen februari. Maandenlang werden er tenten gebouwd en was de focus op de eerste levensbehoeften van de inwoners van de vele tent- en containerdorpen in het aardbevingsgebied. Inmiddels krijgt fase 2 van de hulpverlening meer vorm.

Een van onze christelijke partners heeft recent toestemming gekregen een school te starten. Verder is er voor de kinderen op zes verschillende locaties ruimte voor sport, spel en educatieve activiteiten. Daarnaast draaien er honderdtwintig sanitaire voorzieningen verspreid over het aardbevingsgebied. Deze worden dagelijks door een team van veertig overlevenden schoongemaakt, die daarmee weer enig werk en inkomen hebben in een omgeving waar het erg moeilijk is om werk te vinden. Ook wordt momenteel een locatie ingericht voor vrouwen die handgemaakte artikelen produceren voor het genereren van wat inkomsten.

Zo wordt er op tal van plaatsen gewerkt aan hoop na de verwoestende natuurramp van februari. We zijn dankbaar voor onze christelijke partners die trouw hun werk voortzetten. Veel is onzeker, maar zeker is dat God de mensen hier niet vergeet. Dank voor uw gebeden en uw financiële giften. Uw betrokkenheid is van grote waarde.