Turkije – update 17

Een christelijke hulpverlener in het aardbevingsgebied schreef ons afgelopen maand: zonder uw gebed zouden we deze dingen niet kunnen doen – dat het tot eer zal zijn van onze God.  

Verschillende seizoenen zijn voorbijgegaan sinds de aardbeving in Zuidoost-Turkije van begin dit jaar. Eerst was het de koude winter die voor grote uitdagingen zorgde, toen de zomer met zeer hoge temperaturen. Inmiddels zijn de scholen weer begonnen. En bereidt men zich voor op het naderende winterseizoen.

Afgelopen zomer zijn duizenden koelkasten en zonneschermen gedistribueerd in verschillende nieuw opgezette en zogenoemde ‘containersteden.’ Zo’n vijfhonderd gezinnen in containerwoningen hebben een eenvoudig inventaris ontvangen. Op andere plekken is de transitie van tenten naar containers nog in volle gang. Dit is slechts één van de voorbereidingen op de winter. We hopen in deze tijd op voldoende hulpgoederen, zodat die op tijd kunnen worden uitgedeeld. Denk hierbij aan hout, kolen, kachels, kleding, ondergoed, schoenen en winterjassen.

Bidt u mee voor deze concrete dingen? Onze christelijke partners zetten trouw hun werk voort, juist nu en op deze plek. Om te getuigen van Jezus, de Redder van de wereld. Zonder ons gebed kunnen zij niet doen wat ze doen. Laten wij trouw zijn in onze gebeden!