Turkije – update 2

Ieder die heeft gedoneerd, hartelijk dank! Door uw donatie hebben wij vandaag het mooie bedrag van €10.000,- over kunnen maken aan een christelijke hulpverleningsorganisatie die ter plaatse is en eerste hulp biedt. De verschillende teams zijn op moment van dit schrijven druk bezig met het zoeken naar overlevenden en het bieden van noodhulp aan de getroffenen van de aardbeving, nu vier dagen geleden.

 
Deze week is de omvang van de aardbeving in Turkije steeds duidelijker geworden. Er zijn meer dan 21.000 doden te betreuren en er zijn zeer vele gewonden die medische zorg nodig hebben. In Turkije is een week van nationale rouw afgekondigd. Alle scholen in het land zijn voor twee weken gesloten, deze gebouwen worden gebruikt voor hulp aan slachtoffers van de ramp. We horen persoonlijke verhalen, zoals van een christelijk gezin waarvan beide ouders zijn omgekomen; zij laten een zoon achter van acht jaar oud. Bidt u mee voor dit jongetje en daarmee voor al die mensen die tragische verliezen meemaken?

 
Vanuit de hele wereld wordt noodhulp geboden. Ook lokale christenen zijn massaal betrokken in de hulpverlening. Bidt dat hun getuigenis van de hoop in Jezus de getroffenen zal troosten en aanraken.