Turkije – update 4

24-02-2023

Afgelopen week is het aardbevingsgebied in het grensgebied van Turkije en Syrië opnieuw getroffen door aardbeving met de kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Veel van de gebouwen die nog stonden, zijn nu alsnog ingestort. De verwoesting is overweldigend.

Ondertussen gaat de noodhulp onverminderd door. We zijn dankbaar voor uw vrijgevige donaties en deze worden zeer dankbaar ontvangen door onze christelijke partners die ter plaatse zijn. Er worden op grote schaal noodtenten neergezet, er draaien op meerdere locaties mobiele keukens en er gaan grote trucks vol drinkwater naar het rampgebied. De hulp die de christelijke hulpverleners in samenwerking met de Turkse kerk geven, blijft niet onopgemerkt. Een gouverneur heeft recent diverse plekken bezocht waar lokale kerken hulp bieden. Soms terwijl hun kerk, familie en gemeenteleden zelf ook getroffen zijn en zware verliezen hebben geleden. Deze gouverneur was diep geraakt toen hij een rondleiding kreeg van een man in vuile werkkleding, die de leider van de kerk bleek te zijn. Hij geeft nu alle ruimte en middelen aan deze kerk om hun werk voort te zetten.

Dank God voor het christelijk getuigenis aan de Turkse overheid! Blijft u meebidden voor de vele aardbevingsslachtoffers die door alle gebeurtenissen worstelen met hun trauma’s?