Turkije – update 9

Het is nu ruim twee maanden geleden dat de zware aardbevingen van begin februari het openbare leven in de grensstreek van Turkije en Syrië letterlijk op de kop zette. De hulpverleners van de samenwerkende Turkse kerken en hulporganisatie zetten hun hulpoperaties onverminderd voort.

Pas geleden is de leiding van een noodziekenhuis formeel overgedragen aan lokale autoriteiten. Gedurende de eerste twee maanden hebben onze partners ter plaatse ruim 8000 mensen mogen verzorgen. Daarnaast zijn er door hen in de afgelopen tijd ongeveer 6000 tenten gebouwd. Op dit moment worden de laatste 1000 tenten gebouwd. Terwijl er meer activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, gaat de grootschalige distributie van noodhulpgoederen ook door: voedselpakketten, schoonmaakpakketten, ondergoed, kleding, dekens, speelgoed, brood, schoenen, luiers, bedden. Het rampgebied maakt zich momenteel op voor de aanstaande weersverandering: in de komende weken en maanden wordt het naar verwachting erg warm. Er is grote behoefte aan koelkasten, ventilatoren en airconditioners onder de aardbevingsslachtoffers die in tenten wonen.

Dank en bid voor de eenheid in de samenwerkende Turkse kerken en de christelijke organisatie. Bid voor middelen om in de behoeften van de aardbevingsslachtoffers te voorzien. Bid voor de vele mensen die alles kwijt zijn, dat zij hoop vinden in Hem die stierf én opstond uit de dood: Jezus Christus.