People International

Wereldwijd

Veel Centraal-Aziaten zijn door migratie verspreid over veel andere landen. Vaak zijn zij gevlucht uit hun land van herkomst, soms zijn zij geëmigreerd om andere redenen. Zo zijn er bijvoorbeeld grote groepen Afghanen en Oezbeken in de Verenigde Staten en in diverse Europese landen. Maar niet alleen daar: in Rusland wonen grote groepen Kazachen, Kirgiezen en Tadzjieken die regelmatig heen en weer reizen vanwege werk. In Turkije zijn er grote groepen Oeigoeren, Turkmenen en Iraniërs.

Van oudsher focust People International zich op het bekend maken van het Goede Nieuws van Jezus Christus aan moslims in Centraal-Azië. In de afgelopen wordt eerder opgedane kennis en ervaring in Centraal-Aziatische landen, ook gebruikt voor deze mensen elders in de wereld. People International heeft daarnaast digitale projecten, bijvoorbeeld bij online bijbelonderwijsprogramma’s, bijbelvertaalwerk of individuele coaching. 

Dankpunten
Dank voor de vele mogelijkheden om het evangelie van Jezus Christus te delen met Centraal-Aziaten elders in de wereld. Dank voor de extra opties die het internet daarbij biedt. Wanneer Centraal-Aziaten in andere landen tot geloof in Jezus komen, delen zij hun getuigenis vaak met hun familie in Centraal-Azië. Op die manier worden mensen bereikt met het Goede Nieuws die anders mogelijk niet op korte termijn bereikt zouden zijn. 

Gebedspunten
Er is veel nood onder Centraal-Aziaten in de verschillende landen. Velen leven op grote afstand van hun families, ondanks de vaak hechte familiecultuur. Anderen leven onder grote druk van hun families in financiële middelen te voorzien, terwijl het opbouwen van een leven in een ander land al zo moeilijk is. Bid dat God in de noden van Centraal-Aziaten zal voorzien. Bid dat zij aangeraakt zullen worden door Gods liefde en dat zij op hun beurt weer van die liefde mogen delen met hun volksgenoten in Centraal-Azië.