People International

Aghul

Aantal: 35.000

Landen: Rusland

Hoofdreligie: islam 

Voortgang evangelie: onbereikt

Aantal christenen: 0%

Materialen: Bijbelgedeeltes zijn vertaald

Aantal zendelingen nodig: 1

De Aghul
De Aghul, afkomstig uit Zuid-Dagestan, leven traditioneel hoog in de bergen en zijn vaak schaapherders. Voor veel Dagestaanse volkeren op lagere hoogten zijn de Aghul bekend van hun jaarlijkse migraties met schapen van hoge naar lagere bergweiden. De herders met hun schapen zwerven dan door de laaglandgebieden en blokkeren dan met hun kuddes tijdelijk de wegen als ze verder naar beneden trekken of juist weer terugkeren naar de hogere gebieden. Voorheen waren de dorpen moeilijk te bereiken, alleen via smalle bergpaden en die waren vaak onbegaanbaar vanwege aardverschuivingen of enorme sneeuwval.
 
Terwijl mannen vooral herders zijn, werken ze in de winter ook in de bouw in steden, terwijl vrouwen de gezinnen in de bergdorpen draaiende houden. Het ruige landschap van het Aghul-gebied in Dagestan is een uitdaging, en de mensen staan bekend om hun harde werk en verweerde gezichten, trots op hun taaiheid. Helaas zijn genade, vergeving en mededogen schaars.
 
De Aghul bekeerden zich in de achtste eeuw tot de islam tijdens de Arabische overheersing, maar mondelinge overlevering wijst op mogelijke Joodse wortels. Dorpen bestaan uit clans met elk een eigen vertegenwoordiging in de dorpsraad. Een clan bestaat uit zo’n twintig tot veertig huishoudens en heeft zijn eigen begraafplaats en weiden. De leden van de clan zijn gebonden aan verplichtingen die binnen die clan gelden. In principe wordt er alleen binnen de clan getrouwd. De oudste man of mannen geven leiding aan de huishoudens. 

Gebed
• Bid voor vredestichters onder de Aghul, dat ze de boodschap van Jezus zullen begrijpen en aannemen.
• Bid dat de Heer van de oogst arbeiders naar de Aghul stuurt om de liefde van Jezus te delen.
• Bid voor moed bij de Aghul om zich werkelijk tot Jezus te bekeren, en voor degenen die hen bereiken, dat ze vervuld zijn van liefde en bemoediging.