People International

Avar

Aantal: 893.700 

Landen: o.a. Dagestan (onderdeel van Rusland), Azerbeidzjan 

Hoofdreligie: islam 

Voortgang evangelie: Onbereikt 

Materialen: delen van de Bijbel 

Aantal zendelingen nodig: 22

De Avar zijn bergbewoners die voornamelijk in de deelrepubliek Dagestan in Rusland leven. Samen met andere grote etnische groepen in Dagestan zijn ze meer dan eens betrokken bij de maffia en georganiseerde misdaad; ook zijn de Avar vaak betrokken in etnische rivaliteiten in een strijd om zowel politieke en economische macht in de deelrepubliek.

De Avar hebben het Nieuwe Testament beschikbaar in de eigen taal, evenals de boeken Genesis, Spreuken, Ruth en Jona. Het is niet bekend in hoeverre de Avar toegang hebben tot deze delen van de Bijbel en in hoeverre er gebruik van wordt gemaakt. De Avar worden sterk beïnvloed door de verspreiding van het salafisme, een fundamentalistische versie van islam; dit vormt een obstakel voor het ontvangen van het evangelie van Jezus Christus. Er zijn naar schatting enkele duizenden christenen onder dit volk. 

Gebed
• Dank en bid God voor de nieuwe gelovigen onder de Avar; bid dat hun aantal voortdurend zal toenemen. Bid voor gezonde christelijke gemeenschappen die sterke invloed zullen hebben en bekend zullen staan vanwege hun vrucht van geloof.
• Bid dat God zich openbaart en de Avar overtuigt van zijn onvoorwaardelijke liefde.
• Bid om toegankelijkheid tot en zegen door Gods Woord in de levens van de Avar.