People International

Chirag

Aantal: 3.000

Landen: Rusland

Hoofdreligie: islam 

Voortgang evangelie: Onbereikt

Aantal christenen: 0.33%

Materialen: gedeeltelijke Bijbelvertaling 

Aantal zendelingen nodig: 1

De Chirag
De Chirag, een volk dat hoog in de bergen van Zuidwest-Dagestan leeft, kenmerkt zich door ruigheid en heeft een eigen taal genaamd Dargwa. Ze bewonen vijf dorpen en delen hun taalgroep met nauw verwante volken in de regio.
 
Onder de Chirag zijn enkele gelovigen, vooral vrouwen, die echter aanzienlijke weerstand en druk ervaren vanuit hun omgeving wanneer ze tot geloof komen. De vrucht van de Geest, zichtbaar in het leven van deze gelovigen, heeft vaak diepgaande invloed op andere gezinsleden, maar de weg om deze tegenstand te doorstaan, is niet makkelijk. 

Gebed
• Bid voor Goddelijke bescherming over de gelovigen onder de Chirag, dat ze standvastig kunnen blijven te midden van weerstand.
• Bid dat Jezus duidelijk zichtbaar zal zijn in het leven van deze gelovigen en dat Zijn genade zich verspreidt van clan tot clan, en invloed uitoefent op hele gemeenschappen.
• Bid ook voor zendelingen die met liefde en vastberadenheid het goede nieuws van Jezus willen delen met de Chirag, zodat meer mensen bereikt worden met de boodschap van hoop en genade.