People International

Oeigoeren

Aantal: 12.444.000 

Landen: o.a. China, Kazachstan, Kirgizië 

Hoofdreligie: islam 

Voortgang evangelie: onbereikt 

Materialen: complete Bijbel en aanvullende materialen 

Aantal zendelingen nodig: 253

De Oeigoeren
Verreweg de meeste Oeigoeren wonen in het westen van China. Daarnaast wonen zo’n zevenhonderd- tot achthonderdduizend Oeigoeren in andere landen in Centraal-Azië en daarbuiten. Al meer dan tweeduizend jaar, vanaf het begin dat karavanen stopten bij de oaseplaatsen lang de Zijderoute, staan Oeigoeren bekend om hun gastvrijheid. De meeste Oeigoeren rekenen zich tot de islam.

De Oeigoeren in China leven op het platteland en cultiveren katoen, druiven, meloenen en fruitbomen. Via een ingenieus irrigatiesysteem dat met leidingen water uit de bergen haalt, creëren ze oases in de woestijn. Tegenwoordig leven ze ook in steden. Zij hebben zich ontwikkeld tot bedreven handelaren en ambachtslieden.

Oeigoeren hebben een lange geschiedenis van onderdrukking die doorgaat tot op de dag van vandaag. Naar verwachting zijn er iets meer dan duizend christenen onder de Oeigoeren. Er is weinig over hun situatie bekend. De Oeigoeren hebben de complete Bijbel in hun eigen taal, evenals aanvullende materialen.  


Gebed
• Dank God voor de complete Bijbel en aanvullende materialen in het Oeigoers.
• Bid dat God zendelingen zal roepen voor de Oeigoeren. 
• Bid dat God een heel krachtig werk zal doen onder de Oeigoeren en dat dit gunstige invloed zal hebben op de Chinezen en andere verwante volken.
• Bid dat de Oeigoeren hun vertrouwen en identiteit zullen vinden in Jezus.