People International

Pamiri

Aantal: 350.000 

Landen: o.a. Tadzjikistan, Afghanistan en West-China 

Hoofdreligie: islam 

Voortgang evangelie: onbereikt 

Materialen: delen van de Bijbel en aanvullende materialen 

Aantal zendelingen nodig: 9

De Pamiri
De Pamiri bestaan uit meerdere etnische groepen. Een voorbeeld van zo’n etnische groep zijn de Shungi. Zij wonen met name in Tadzjikistan, in het Pamir gebergte. Een andere etnische groep onder de Pamiri woont over de grens in Afghanistan en in China; daar worden ze ook wel etnische Tadzjieken genoemd. Daarnaast is er een etnische groep Pamiri in Pakistan; daar worden ze de Wakhi genoemd.

De Pamiri leven van het verbouwen van graan en groente en houden ook schapen, geiten en yaks. Ze zijn bekend om hun handgeweven tapijten, van wol gemaakte kleding, pottenbakkerswerk en houten vaten, toch zijn ze arm. Ze hebben heel gevarieerde klederdrachten. De verschillende etnische groepen onder de Pamiri spreken diverse aan elkaar verwante talen. De Pamiri zijn door de eeuwen heen vaak overheerst geweest. Sinds enkele decennia is er een onafhankelijkheidsbeweging onder de Pamiri.

De meeste Pamiri rekenen zich tot de zogeheten Ismaeli-stroming binnen de sjiitische islam. Ze werven actief onder andere moslims ten behoeve voor hun eigen stroming. Er is geen enkel christelijk getuigenis onder hen. 


Gebed
• Bid voor meer aanhoudend gebed voor de Pamiri. Bid ook voor werkers onder de Pamiri die het evangelie op een aansprekende manier zullen delen.
• Bid dat God de harten van de Pamiri opent en ontvankelijk maakt voor het Goede Nieuws.
• Bid dat er onder de Pamiri veel mensen tot geloof in Jezus Christus zullen komen. Bid dat er sterke lokale kerken zullen ontstaan.