WIE WIJ ZIJN

De meeste inwoners zijn moslim en er zijn maar weinig zendelingen actief in dit gebied. Er is dus een grote geestelijke nood. People International richt zich juist op deze vaak vergeten volken, omdat wij geloven dat God houdt van mensen uit alle volken.

We geven onze missie vorm door op te trekken met de mensen, terwijl we in hun land actief zijn als humanitair werker, ondernemer, onderwijzer, etc. We delen ons leven en getuigen van de verlossing door Jezus Christus. Vriendschapsevangelisatie past goed in de cultuur van Centraal-Azië.
Het is niet het gebied waar je vrijuit op een sinaasappelkistje het evangelie kunt verkondigen. We streven ernaar dat er door ons getuigenis groepen gelovigen ontstaan die een gemeente van Christus vormen. We ondersteunen deze gelovigen in hun geestelijke groei, zodat zij kerk kunnen zijn op een manier die past binnen de eigen cultuur. 

We ondersteunen de christenen om uit te reiken naar hun eigen buren, familie en landgenoten. Bemoediging en onderwijs zijn erg belangrijk voor de kleine gemeenten in Centraal-Azië. 

People International is een internationale organisatie en wij werken vanuit verschillende kantoren wereldwijd. Het hoofdkwartier is gevestigd in Engeland. Hoewel elk kantoor vrij is in praktische uitvoering, werkt iedereen volgens gezamenlijke kernpunten en een strategisch raamwerk. Op het zendingsveld werken zendelingen uit verschillende landen samen in internationale teams. 
Stichting People International Nederland bestaat sinds 1987. In Nederland is People International aangesloten bij MissieNederland en heeft sinds 1998 een partnership met de Gereformeerde Zendings Bond (GZB) en sinds 2009 met de Christelijk Gereformeerde Kerken.