MOEDER-KIND ZORG

Doel 
Verbeteren van de moeder- en kindzorg in arme gebieden van Centraal-Azië door: 
• Voorlichting te geven aan zwangere vrouwen in de dorpen zodat zij vaker op controle komen, bevallen onder leiding van een verloskundige of arts en weten bij welke symptomen ze hulp moeten zoeken. 
• Verloskundigen te trainen zodat er minder ernstige complicaties optreden rondom de bevalling, waardoor meer kinderen en moeders blijven leven. 
• Voorlichtingsbrochures uit te geven ter ondersteuning van de voorlichting. 
• Bestaande voorlichtingsvideo’s vertalen en online beschikbaar maken. 

Helpt u mee om de zorg voor moeder en kind te verbeteren? 


De geboorte van een kind is een bijzondere en spannende gebeurtenis. Maar in de arme regio’s van Centraal-Azië is een bevalling vooral een enorm risico. De gezondheidszorg is er slecht en er is maar weinig kennis bij de beschikbare gezondheidswerkers en nog minder bij de moeders zelf. Eén op de 31 baby’s sterft tijdens de bevalling of in de eerste levensweek. Ook de moeders lopen gevaar. In deze arme regio’s sterven tien keer zoveel vrouwen als gevolg van complicaties rondom de zwangerschap dan in Nederland. 
 
People International is een project gestart om de zorg voor moeder en kind te verbeteren. Door middel van voorlichting aan zwangere vrouwen en gezondheidswerkers in de dorpen zorgen we ervoor dat zwangere vrouwen vaker op controle komen en weten bij welke symptomen ze hulp moeten zoeken. Daarnaast trainen we verloskundigen, zodat zij sneller complicaties herkennen en weten welke behandeling daarbij noodzakelijk is. Op deze manier hopen we dat er meer moeders en kinderen blijven leven. 

Een voorlichting voor vrouwen in een dorp kost € 50; met een gift van € 100 betaalt u een training voor een lokale verloskundige.

Kosten
Eenmalige kosten
Voorlichtingsbrochures, drukken en 
verspreiden 5000 stuks € 9.000,-
Vertalen video’s, per video € 800,-

Doorlopende kosten
Voorlichtingsprogramma’s per jaar € 25.000

Eenmalig Doneren Periodiek Doneren