SHELTER

Doel  
People International geeft deze vrouwen een veilige plek, waar ze tot rust kunnen komen. In de vrouwenopvang kunnen tien vrouwen terecht. Ook is er plaats voor vrouwen met kinderen.  Ze worden liefdevol begeleid en ondersteund. Ze ontvangen persoonlijke counseling, praktisch en juridisch advies en volgen lessen over onderwerpen zoals grenzen aangeven, opvoeding, identiteit en vergeving. Maar het meest belangrijke: er is eindelijk iemand die naar hen luistert en hen liefheeft! 

“Ik hoor een auto stoppen bij de poort. Ik hoor schreeuwen. Drie mannen belagen een jonge vrouw. De vrouw probeert zichzelf te beschermen. Ik zie aan haar gezicht hoe bang ze is. Ik grijp haar arm en trek haar naar binnen. Het lukt ons om de mannen buiten de poort te houden. Binnen vertelt de vrouw dat de mannen haar zwagers zijn. De schoonfamilie wil van haar af omdat ze na een aantal jaar huwelijk nog steeds geen kinderen heeft. Ze begint te huilen. “Waar moet ik naartoe? Er is niemand die voor me zorgt!” 

Ruim 80% van de vrouwen in Centraal-Azië heeft te maken met huiselijk geweld. De meeste meisjes worden uitgehuwelijkt. Ze komen terecht in het huishouden van hun schoonfamilie waar ze niemand kennen. Ze moeten daar hard werken en zijn vaak eenzaam. Veel mannen zijn werkloos, verslaafd aan drank of vertrokken naar Rusland om werk te zoeken.   

Voor € 6,- per dag wordt één vrouw opgevangen. Hoeveel dagen neemt u voor uw rekening?

Kosten 
Doorlopende kosten per jaar: €20.000  

Eenmalig Doneren Periodiek Doneren

U kunt meehelpen om deze schuilplaats open te houden.