SOCIAL MEDIA

Doel 
• Voor de nabije toekomst meer bezoekers naar de pagina halen. Dat kan eenvoudig door het dagelijks budget dat we aan adverteren besteden te verhogen.
• Het zou mooi zijn als anderen het projectteam versterken. Graag willen we op termijn één of twee extra mensen betrekken bij dit project. 
• Er zijn grote mogelijkheden om dit project te dupliceren naar andere talen, zoals het Tadzjieks, Kirgizisch, Kazachs, Turkmeens, Dari, etc. Hiervoor zoeken we mensen die een Centraal-Aziatische taal machtig zijn. 

De onbereikten bereiken via social media

Centraal-Azië is een grotendeels onbereikt deel van de wereld. Naar schatting heeft maar liefst 99% van de moslims nog nooit kennis genomen van het Evangelie. Vele zendelingen hebben hier de afgelopen decennia trouw gewerkt en zo waardevolle relaties opgebouwd, waarin soms wel en soms niet over het Evangelie gesproken kon worden. Het voordeel van een social medium is dat zij mensen kan bereiken op plaatsen waar geen zendingswerkers zijn.

Tweemaal per week wordt een stukje uit het Nieuwe Testament online geplaatst in een van de Centraal-Aziatische talen. Om bezoekers te trekken, wordt gebruik gemaakt van advertising. Bezoekers kunnen de pagina liken, lezen, publiekelijk reageren, zich mengen in discussies of persoonlijke berichten aan onze projectmedewerker sturen.

De resultaten hebben alle verwachtingen verre overtroffen. Met dit project worden op dit moment met name mensen bereikt in gebieden waar plaatsing van zendelingen nauwelijks mogelijk is: zoals in de Fergana-vallei (Oezbekistan), in Tadzjikistan en in Afghaanse steden zoals Kunduz, Kabul en Mazar-i-Sharief.

Elk stukje wordt door honderden en soms duizenden mensen gezien en gelezen. Niet zelden worden er heftige reacties onder de stukjes geplaatst. Steeds vaker weten Centraal-Aziatische christenen de pagina te vinden en zij laten zich ook niet onbetuigd! Ook niet-christelijke Centraal-Aziaten reageren soms uitermate positief.

De site heeft intussen duizenden vaste volgers en sommige berichten worden door een veelvoud daarvan bekeken. 

Kosten
Doorlopende kosten per jaar: € 5.000,- 

Eenmalig Doneren Periodiek Doneren