TOGETHER FOR FRUIT

Doel 
De regionale bevolking enerzijds te voorzien van fruit en anderzijds mensen die geen kansen hebben op de arbeidsmarkt te helpen kleine fruitteeltbedrijven op te zetten om in hun levensonderhoud te voorzien.

Helpt u mee werkgelegenheid te creëren door het produceren van zacht fruit?

Een aantal jaar geleden is een fruitveredelingsbedrijf opgezet. Vanuit Nederland zijn onderstammen geïmporteerd die ter plaatse worden vermeerderd. Op de onderstammen worden vervolgens de verschillende fruitbomen geënt. Vervolgens kan dit product verkocht worden aan lokale fruitkwekers. Het voordeel van de Nederlandse onderstammen is dat deze resistent zijn tegen veel ziektes. Hierdoor is het product kwalitatief van een hogere kwaliteit dan van de lokale producten. 

Op dit moment worden er jaarlijks ongeveer 15.000 bomen geproduceerd. Dit lijkt heel veel maar om een bedrijf te hebben dat haar eigen kosten kan betalen moeten er circa 100.000 bomen worden verkocht op jaarbasis. Naast de veredeling van de bomen is men bezig om een demo boomgaard aan te planten volgens moderne standaarden. De demo boomgaard wordt met lokaal beschikbare middelen ontworpen. 

Met behulp van de demo boomgaard kan kennis worden overgedragen aan de lokale bevolking. Het project wil zich naast fruitverdeling ook richten op het produceren van zacht fruit. In de moslim maatschappij van het land is het erg moeilijk voor christenen een normaal leven te leiden. 

Zij worden vervolgd om hun geloof. In de praktijk houd dit in dat ze geen kansen hebben op de arbeidsmarkt. Het project wil met name deze mensen ondersteunen door ze te helpen om een eigen kleine boomgaard dan wel zacht fruit kwekerij op te zetten. Hierdoor kunnen zij hun eigen inkomen generen. Uiteraard zullen deze mensen getraind en gecoacht moeten worden in het opzetten van een boomgaard.

Periodiek doneren Eenmalig Doneren